De Club

BC De Mop werd op 4 juli 1975 opgericht in café "De Mop" te Meijel.
Oprichters van het eerste uur zijn: Frans Snijders, Piet Snijders, Piet Vervoort, Sil Berben en Jac Verschaeren. In augustus 1975 werd besloten om mee te spelen in de bondscompetitie van de Midden-Limburgse Biljart Bond (MLBB). Het ledenaantal bedroeg toen al 23 personen. In 1981 werd er verhuisd van clublokaal. Dit was noodzakelijk doordat we in een clubhuis zaten zonder uitbater. In café "Joppe" werd een nieuw clublokaal gevonden. Met de verandering van het clublokaal veranderde de naam ook van BC De Mop in BC Joppe.

Helaas gingen in 1998 ook de deuren van café Joppe dicht en moesten wij wederom noodgedwongen op zoek naar een nieuw clublokaal. Dit werd gevonden in het Oranje Hotel, waar ook al onze zustervereniging Oranjeteam gehuisvest is.
In het jaar 2000 hebben we op gepaste wijze ons eerste 25-jarig jubileum gevierd.
We zijn er nog steeds trots op dat er nog vele leden van het eerste uur tot op vandaag de dag lid zijn van BC Joppe en dat we in al die jaren al veel kampioenen hebben gehad in diverse klassen van de MLBB. Momenteel telt BC Joppe 28 leden, waarvan er 17 actief spelen in de MLBB-competitie.

Clublokaal

BC Joppe is - naast zusterclub B.C. Oranjeteam - thuis in het Oranjehotel aan het Raadhuisplein te Meijel (tegenover de St. Nicolaaskerk). Beide clubs hebben een eigen biljart, ter beschikking gesteld door de familie De Bruin. In het Oranjehotel geldt een algeheel rookverbod, met uitzondering van de "rookveranda".
Competitie-avonden zijn maandag tot en met donderdag. Op de dagen en avonden dat er geen competitie is kan er door de leden vrij getraind worden.
Oranjehotel vof De Bruin - Raadhuisplein 11 - 5768 AR Meijel

Routebeschrijving en parkeren

Het Oranjehotel is gemakkelijk bereikbaar vanaf de grote randweg Roermond-Asten. Nabij het Shell-tankstation de Jan Truyenstraat inrijden (richting centrum/kerk) en deze weg volgen tot aan de kerk. Net vóór de kerk ligt links het Oranjehotel. Naast het hotel is een grote (gratis) parkeerplaats. Ook kan men tegenover het hotel op het Raadhuisplein (gratis) parkeren.