De Mop
"BC De Mop" werd op 4 juli 1975 opgericht in café "De Mop" te Meijel.
Oprichters van het eerste uur zijn: Frans Snijders, Piet Snijders, Piet Vervoort, Sil Berben en Jac Verschaeren.
In augustus 1975 werd besloten om mee te spelen in de bondscompetitie van de MLBB. Het ledenaantal bedroeg toen al 23 personen.
Joppe
In 1981 werd er verhuisd van clublokaal. Dit was noodzakelijk omdat we in een clubhuis zaten zonder uitbater. In café "Joppe" werd een nieuw clublokaal gevonden. Met de verandering van het clublokaal veranderde de naam ook van "BC De Mop" naar "BC Joppe".
Oranjehotel
Helaas gingen in 1998 ook de deuren van café Joppe dicht en moesten wij wederom nood-gedwongen op zoek naar een nieuw clublokaal. Dit werd gevonden in het Oranjehotel waar ook al onze zuster-vereniging Oranjeteam gehuisvest was.
In het jaar 2000 hebben we op gepaste wijze ons eerste 25-jarig jubileum gevierd.
In het jaar 2014 hebben we een jaar samen op het Joppe-biljart gespeeld met zuster-vereniging Oranjeteam. Een jaar later in 2015 is het Oranjeteam opgeheven en zijn een aantal leden overgegaan naar Bc Joppe.
In het jaar 2015 hebben we op gepaste wijze ons 40-jarig jubileum gevierd.
We zijn er trots op, dat er nog steeds vele leden van het eerste uur tot op vandaag de dag lid zijn van BC Joppe en dat we in al die jaren al veel kampioenen hebben gehad in diverse klassen van de MLBB.
In 2017 staat de balans van het totaal aantal Joppe-leden op 107, waarvan er op dat moment nog 34 lid zijn!