MBV

De MBV

Meijelse Biljart Verenigingen

Op 22 september 1990 werd de MBV (Meijelse Biljart Verenigingen) opgericht; een samenwerkingsverband tussen de Meijelse biljartclubs Joppe, Ketelbink, Meijel en Oranjeteam. In 2010 trad de nieuwe biljartvereniging BC De Siem toe. Van elke aangesloten vereniging is één lid afgevaardigd in het MBV-bestuur. Voor BC Joppe wordt deze taak uitgevoerd door Chris van der Weerden.
Eenmaal per jaar wordt (in het voorjaar) door de MBV een (weekend)toernooi georganiseerd voor alle aangesloten leden. Hier spelen zo'n 60 biljarters in 6 klassen om de hoogste eer. Zie ook hieronder bij "MBV-Toernooi".

Ook vinden er jaarlijks onderlinge MBV-competities plaats in de spelsoorten Libre/Kader (in het najaar; zie ook hieronder bij "MBV-Competitie") en Driebanden (in de winter; zie ook hieronder bij "MBV-Driebanden").