John Strijbos libre kampioen 2019

Finale onderlinge competities BC. Joppe.

Na spannende wedstrijden in de poulefase en kwart en halve finales, werden op vrijdag 14 juni de finales bandstoten en libre gespeeld.

Chris vd Weerden Kampioen Bandstoten 2019

Allereerst de finale om de Piet Strijbos beker (bandstoten) geschonken door Piet Strijbos naaimachines. Deze werd gespeeld door Jan Klein-Zieverink en Chris vd Weerden. Chris ging goed van start maar na 31 beurten maakte hij zijn 46 ste carambole. Ook Jan maakte toen zijn laatste carambole in deze beurt. Dus waren er penalties nodig. Ook hier gaven Chris en Jan elkaar weinig toe. Bij opstoot nummer 6 miste Jan en maakte Chris de partij af. Proficiat Chris.

John Strijbos Libre Kampioen 2019

Daarna werd de finale gespeeld om de Oranje Cup (libre) geschonken door de fam. De Bruin van Het Oranje Hotel. Deze werd gespeeld door John Strijbos en wederom Jan Klein-Zieverink. John schoot als een speer uit de startblokken en bouwde snel een flinke voorsprong op. Na 19 beurten maakte John de partij af en liet Jan zo kansloos achter. Proficiat John.

Daarna volgde de prijsuitreiking. De finalisten kregen de bijbehorende wisselbekers en een aandenken. Ook werd er nog een bloemetje geschonken door het Oranje Hotel en de club. Chris mag zich clubkampioen noemen voor een jaar van het bandstoten. Een mooie prestatie Chris. John mag zich voor een jaar clubkampioen libre noemen van BC. Joppe. Keurig John.

Leon Engels

Verder werden nog uitgereikt de Oranje Trofee, geschonken door Het Oranje Hotel voor het percentuele hoogste gemiddelde van de afgelopen MLBB competitie. Deze werd gewonnen door Leon Engels. Proficiat Leon. Ook hij kreeg een bloemetje.

Jan Liebregts

Ook de Ad Ewalts beker geschonken door Ad Ewalts voor het hoogste aantal punten in de MLBB competitie van het afgelopen seizoen, werd uitgereikt. Deze werd gewonnen door Jan Liebregts. Proficiat Jan. Ook hij kreeg een bloemetje.

Alle finalisten van harte gefeliciteerd ook namens alle leden van BC. Joppe.